5 Ağustos 2015 Çarşamba

Myra ve Kaş Camping

Myra, antik yapıları gezerken daha az etkilenen ve/veya taştan daha fazla birşey göremeyenler için bile oldukça tatmin edici bir kent. Herbiri birer anıt olarak ustalıkla oyulmuş kaya mezarlarını gördüğümde aynen böyle hissettim. Bu saygın çabayı kendi çağımızda anlamak gerçekten çok güç ve hayret verici.

Bu şehirdeki kalıntılar incelenmiş ve M.Ö 5 yy da kurulduğu tarihlenmiş. Bu dönemlerde Antik şehirler adlarının yanında unvanları ile de anılırlarmış. Myra'nın unvanını girişteki tabeledan öğreniyoruz '' En Parlak''

Şehrin önemini vurgulayan özellikleri saymakla bitmiyor. Patara ve Phaselis ile birlikte dönemin en önemli 3 limanından biri olan Andriake olması, Aziz Nicolaus'un  burada piskoposluk yapmış olması, Antik limanın oldukça büyük ve ihtişamlı olması gibi birçok öneme sahip.









Çok gezdik çok yorulduk ve Demre Andriake'de kamp yapmayı planlamıştık fakat oraya vardığımızda beğenmedik. Bizde ertesi günü gideceğimiz Kaş'a hemen gitmeye karar verdik. Yol yorucu  geçti ayrıca Finike'den Demre'ye giderken olduğu gibi denize yakın değildi. Kaş'a vardığımızda çok acıkmış, gergin ve yorgunduk. Neyse ki burada kalacağımız kamp alanı Türkiye'de seçilen en iyi 20 kamp alanı içindeydi ve hakikaten güzeldi. 2014 yılında 40 2015 yılında 45 tl olmuş 2016 yılında 50 tl olması muhtemel:)

Çadır için yer bulmanız çok güç olabiliyor. Müdavimleri çok olduğundan kalabalık bir kamp alanı. Ama çok renkli ve güzel bir ortamı var, seveceksiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder