13 Temmuz 2016 Çarşamba

Quechua çadır


Geçen yıl büyük umutlarla Decathlon'dan aldığımız 2 seconds Quechua çadırlarla sersefil olduk. Bunu yazmak istiyolrum çünkü alacaklar varsa bilgilensin, fiyatları uygun değil üstelik. İtiraf etmeliyim çadırın kurması ve toplaması çok zevkli ve kolay. Ancak kesinlikle hava almıyor. Her akşam Çam ağaçlarının altında havasız kaldık, ayrıca hava almadığı için çok sıcak oluyor çadırın içi. Çok az havalandırması var.



 Göründüğü gibi fermuarlı kısımda minicik bir tül var. Diğer beyaz kısımda hava geçirmiyor. Çadırın arka kısmında önündeki tülün çeyreyi kadar bir tül daha var. Tahmin edersiniz ki bu kadar yerden giren hava asla yeterli olmuyor. Kolay katlanmasını sağlayan yapısı gereği üst kısmında bir destek yok. Su geçirmiyor deniyor ancak yağmurun ağırlığı bile çadırın üst kısmını aşağı indirir. Çadırın tavanı çok alçak. 

 Çadır alırken havalandırma kısmını muhakkak kontrol edin ben hep aynı çadırı kullandığım için bu bana acı bir tecrübe oldu. Sonuç olarak yıllardır kamp yapan biri olarak tavsiye etmem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder