13 Temmuz 2016 Çarşamba

Patara → Göcek

 Aynı yere tekrar gittiğinizde artık fotoğraf çekmeliyim, şurayı da görmeliyim gibi panik olmuyor. Tekrar tekrar gittiğinizde sıkılmaktan ziyade daha huzurlu oluyorsunuzi yani ben öyle oluyorum. Bu sene diğer senelerden farklı olarfak yaptığımız Datça Aktur'a gitmekti. İyiki de gitmişiz.

  Patara için daha önce yazdıklarıma ek olarak bu kez güneşte yanmamak için Quechua gölgelik götürdüğümüz ve çok rahatlıkla sahilde vakit geçirebildiğimiz. Ancak aynı markanın çadırı için aaynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu konuyu bir diğer yazıya bırakıyorum. Bir de su altı kmaeramız sayesinde eğlenceli fotoğraflar çektik. Bu makineler ikinci el bulunabiliyor. Çocuklu aileler için de çok güzel anıları fotoğraflayabilir, bizim çok işimize yaradı. 


 Ben en çok burada eğleniyorum. Denizde kocaman dalgalar oluşuyor. Sahil güvenlik mevcut ve deniz çok sığ. Bu sebeple fazla tehlikeli değil, ama yinede dikkatli olmak lazım. Kamp için çok seçenek yok. Medusa Bar'ın kamp alanını kullanabiliyorsunuz.  Biz genelde tüm günü burada geçirip rotamıza devam ediyoruz.





  Göcek'te tekne turu beklediğimiz gibi değildi açıkçası zaten 12 adalar deniyor ancak 3 ada gezdik toplamda. Tekne acentaları kooperatife bağlı. Bizim ''Gelin Gezelim'' teknesinde çok tatlı bir kaptanımız vardı, hatta günü o kurtardı diyebiliriz. Hem kaptan hem aşçı:)bize leziz balıklar pişirdi. Sonra yengeç dansı adını verdiği bir koregrafi ile çok güldürdü.


     
   Gezebildiğimiz adalar Yassıca ada, Tersane adası ve Domuz adası.  Ayrıca her turda olan Akvaryum koyu, Kleopatra hamamı ve Bedir Rahmi Eyüpoğlu'nun ''Çatalkaram Çingenem'' şiirini yazdığı ve taş üzerine balık resimlerinden birinin yaptığı güzel bir koy'a gittik. 




  
  Yassıca ada adı gibi bir yer minik kumul ortasında doğal bir havuz var. Deniz börülcesi topladık buradan. İlk defa gördüm toprakta deniz börülcesini. Domuz adasında deniz çok doğal. Çok canlı çeşitliliği var. Şnorkel önerilir. 

  Yolunuz Göcek'e düşerse yat turunu şiddetle tavsiye etmem:) Vaktiniz varsa gidin beni çok tatmin etmedi. Göcek gayet büyük bir yer. Eğer Akdeniz'den Ege'ye turluyorsanız Mayo, Gözlük, Çanta.... gibi ihtiyaçlarınız varsa buradaki mağazalardcan alabilirsiniz. Birçok markanın marinada şubesi var. 

   Bide güzel kahveler ve yemekler yapan restaurantları.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder